U bevindt zich hier: Vrijwillige Inzet | Vrijwilligers | Algemene informatie over vrijwilligerswerk

Algemene informatie

 
Vitis Welzijn Vrijwillige Inzet heeft jarenlange ervaring met vrijwilligerswerk. Neem daarom contact op voor meer informatie, of kijk in de Vacaturebank voor een vrijwilligersklus die bij u past!  

De moeite waard!

 

Er zijn genoeg redenen om vrijwilligerswerk te doen. Omdat u het leuk vindt om te doen waar u goed in bent. Of omdat u graag (weer) actief wilt deelnemen aan de samenleving en nieuwe contacten wilt leggen. Of gewoon: omdat u graag zinvol bezig bent en van nut wilt zijn.

Vrijwilligerswerk is dus goed voor uzelf, goed voor een ander én zinvol voor een vitale samenleving! Nee, u krijgt er geen geld voor. En u kunt er soms aardig wat tijd aan kwijt zijn. Toch is vrijwilligerswerk de moeite waard! U krijgt er namelijk wel veel voor terug. Nieuwe ervaringen, nieuwe contacten en waardering voor wat u doet. Dat geeft een goed gevoel.

 

Paar uurtjes over?

 

Overweegt u om vrijwilliger te worden? In Westland kunt u terecht voor diverse aantrekkelijke klussen: van vervoersbegeleiding tot koken voor ouderen en van activiteiten organiseren tot cursussen geven. U hoeft geen hele dagen beschikbaar te zijn om vrijwilligerswerk te kunnen doen; een paar uurtjes per week is al voldoende. Kijkt u op Westland voor Elkaar, de digitale vacaturebank voor een passende functie.

 

Begeleiding en contact

 

Als u moeite heeft om een passende functie te vinden op de digitale vacaturebank voor vrijwilligers, dan helpen de consulenten van Vitis Welzijn Vrijwillige Inzet u met zoeken. Samen, in overleg, en ú maakt natuurlijk uiteindelijk zelf de keuze. Beslist u na een kennismakingsgesprek om inderdaad bij de betreffende vrijwilligersorganisatie aan de slag te gaan, dan tekent u met deze organisatie een vrijwilligerscontract. Ook daarna kunt u bij Vitis Vrijwillige Inzet nog terecht met vragen. U staat dus niet alleen en u wordt niet in het diepe gegooid.

 

Goede afspraken

 

Zorgt u dat u van tevoren goede afspraken maakt met de organisatie, vereniging of club waarvoor u gaat werken. Over begeleiding, arbeidsomstandigheden, onkostenvergoeding, eventuele geheimhouding én verzekering. Leg deze afspraken vast in een vrijwilligersovereenkomst. Zo blijft het voor iedereen leuk.

Tafeltje Dekje stopt per 1 jan... 29 okt. 2019    De laatste jaren zien wij een teruglopende vraag naar maalti... Lees verder 
  Meer nieuws