U bevindt zich hier: Vrijwillige Inzet | Vrijwillig Traineeship

Vrijwillig Traineeship - Ga voor Groei!

 
Het Vrijwillig Traineeship geeft jou een inkijkje bij verschillende organisaties in Westland!  

Tijdens het Vrijwillig Traineeship krijgen jongeren de mogelijkheid zich maatschappelijk te oriënteren bij verschillende organisaties in Westland. Het traineeship is er voor Westlandse jongeren tussen de 16 en 25 jaar die, om verschillende redenen zoals een tussenjaar, tijdelijk stoppen met hun opleiding. Het traineeship biedt de mogelijkheid nieuwe vaardigheden te ontwikkelen en tegelijkertijd iets te betekenen voor een ander.

Wat ga je doen?

Voor een duur van een half jaar ga je, in drie perioden van twee maanden, bij drie verschillende organisaties voor minimaal één dag per week aan de slag. Je bent als Vrijwillige Trainee bij het gehele project betrokken. Wat je precies gaat doen en voor hoeveel dagen in de week (naast de minimale één dag), bepaal je als jongere zelf in overleg met de projectcoördinator en deelnemende organisaties. Jij mag daarin aangeven wat jouw talenten zijn, wat je wilt leren en wat je leuk vindt om te doen. Je gaat ook de maatschappelijke organisaties adviseren. Wat kunnen wij van jou leren? En hoe kunnen we beter aansluiten bij jonge vrijwilligers? Zo kunnen zowel jij als jongere, als wij als maatschappelijke organisatie ons (persoonlijk) ontwikkelen.

Bij wie ga je dat doen?
1. ’s Heeren Loo het Westerhonk, een organisatie voor mensen met een verstandelijke en/of lichamelijke beperking, waar veel vrijwilligers actief zijn.
2. FC ’s Gravenzande, een sportvereniging die 1600 leden laat bewegen en bij elkaar brengt.
3. Vitis Welzijn, een welzijnsorganisatie die betrokken is bij alle (kwetsbare) inwoners van Westland.

Wat kan je van ons verwachten?
- Een bescheiden onkostenvergoeding.
- Interessante cursussen en workshops.
- Dat wij jou goed begeleiden.
- Dat wij jouw ideeën en jouw mening echt belangrijk vinden! 

Wat verwachten wij van jou?
- Motivatie om je in te zetten voor een ander.
- Motivatie om van én over jezelf te leren.
- Jouw input met ideeën én jouw mening.

Hoe meld je je aan?
Ga jij voor groei, ben je tussen de 16 en 25 jaar en wil jij onderdeel zijn van dit unieke project? Stuur dan een appje naar 06 - 53759851. Mailen of bellen mag natuurlijk ook, vrijwillige-inzet@vitiswelzijn.nl of 0174 – 630358.

Ontstaan Vrijwillig Traineeship
Met het Actieprogramma Maatschappelijke Diensttijd wil het kabinet bevorderen dat iedere jongere de mogelijkheid krijgt om via maatschappelijke projecten en activiteiten bij te dragen aan een betrokken samenleving. In Westland krijgt deze ambitie vorm in het proeftuinproject ‘Vrijwillig Traineeship’, een samenwerkingsverband tussen Vitis Welzijn, FC ’s-Gravenzande en ’s-Heeren Loo locatie Het Westerhonk. ZonMw, bureau voor stimulering van gezondheidsonderzoek en zorginnovatie, ondersteunt dit initiatief.Tafeltje Dekje stopt per 1 jan... 29 okt. 2019    De laatste jaren zien wij een teruglopende vraag naar maalti... Lees verder 
  Meer nieuws