U bevindt zich hier: Vitis | Organisatie | Nieuws | Verbondenheid tijdens nieuwjaarsreceptie en afscheid Sylvia Vollebregt

Verbondenheid tijdens nieuwjaarsreceptie en afscheid Sylvia Vollebregt

 
De Westlandse Druif was de locatie voor de drukbezochte nieuwjaarsreceptie van Vitis Welzijn en het officiële afscheid van Sylvia Vollebregt als directeur-bestuurder. De naam Vitis verwijst naar de druiventeelt, waar de sociale samenleving van Westland uit voort is gekomen. Een mooie omgeving dus om samen met de Vitis vrijwilligers, medewerkers en relaties terug te kijken en vooruit te blikken.  
maandag 14 januari 2019

 

Verbondenheid

Sylvia Vollebregt sprak in haar nieuwjaarstoespraak met trots over de ontwikkeling van Vitis Welzijn van de afgelopen negen jaar waarbij er een duidelijke groei was in kwantiteit, kwaliteit en verbondenheid. “Ik heb de saamhorigheid zien veranderen in verbondenheid. Een begrip dat duidt op de band die ontstaat tussen mensen, los van dorpsgrenzen. Mensen die elkaar helpen, mensen die er voor elkaar willen zijn. Het gaat om een band tussen mensen - en voor organisaties geldt dat net zo - niet vanuit de buitenkant, maar vanuit de binnenkant, vanuit je hart,” aldus een trotse Vollebregt. “Die hechte verbanden maken een samenleving tot een vitale samenleving. En dat stimuleren en realiseren, dat is nu precies waar Vitis goed in is en waar wij het verschil maken. Het moet wel onderhouden worden. En dat zal mijn opvolger Liesbeth Koornneef zeker doen”. Sylvia bedankte afsluitend alle vrijwilligers, medewerkers en relaties voor de mooie resultaten die samen zijn gerealiseerd en voor de fijne samenwerking.  

 

Aandacht voor de vrijwilliger, collega’s en Westland

Een mooi beeld van de afgelopen negen jaar, waarbij Sylvia aan het roer stond, werd geschetst  vanuit de vrijwilligers, medewerkers en Raad van Toezicht. Han van Straalen, voorzitter van de Vrijwilligersraad, vertelde over het belang van de vrijwilligers wat Sylvia altijd heeft benadrukt. “Uit de  koker van Sylvia kwam de oprichting van de Vrijwilligersraad zodat de belangen van de vrijwilligers gewaarborgd zouden zijn”, vertelt Van Straalen. Yvonne Scholtes, manager staf van Vitis, bedankte Sylvia namens alle collega’s voor de collegialiteit, de mogelijkheid om zich verder te ontwikkelen, haar betrokkenheid, energie en tomeloze motivatie die zij op de medewerkers overbracht. Voorzitter van de Raad van Toezicht van Vitis Welzijn, Lars Boellaard, bedankte Sylvia voor haar inzet waardoor Vitis van zo grote waarde is geworden voor zoveel mensen en organisaties in Westland en Hoek van Holland. Tenslotte stelde hij Liesbeth Koornneef voor als waardige opvolger van Sylvia waarna werd geproost op een gezamenlijke inzet voor een vitale samenleving in Westland.

Ga terug naar het overzicht.

Rolbus verder onder de vlag va... 14-aug-2019    Platform Gehandicapten Westland (PGW) en Vitis Welzijn hebbe... Lees verder 
  Meer nieuws