U bevindt zich hier: Mantelzorg | Respijtzorg

Respijtzorg via Vitis Mantelzorg

 
Mantelzorgers in de gemeente Westland kunnen via Vitis Welzijn Mantelzorg vragen om respijtzorg (even pauze in de zorg voor de chronisch zieke naaste).  

 

Respijtzorg

Respijtzorg betekent: Het tijdelijk overnemen van de zorg, zodat de mantelzorg niet overbelast raakt. Maar ook tijd aan uw andere gezinsleden, vrienden, werk en/of hobby's kunt besteden. Via Vitis Welzijn kunt u informeren naar de verschillende mogelijkheden op het gebied van respijtzorg. Respijtzorg kan voor een aantal uren zijn maar ook om op adem te komen tijdens een vakantie. Respijtzorg kan op structurele basis worden geboden, maar ook incidenteel.
Wilt u graag in gesprek over welke mogelijkheden van respijtzorg bij u passen, neem dan contact op met de mantelzorgconsulent via 0174 - 630358 of mantelzorg@vitiswelzijn.nl. Hieronder informeren wij u graag al over de verschillende mogelijkheden binnen respijtzorg met handige links.

 

Respijtzorg thuis door vrijwilligers. Geen indicatie voor nodig, in te zetten door de vrijwilligersorganisatie welke zelf te benaderen zijn
Bezoekdienst Dementie, maatje voor mensen met dementie 
Buddy netwerk, maatje voor mensen met een chronische ziekte/ beperking
Zonnebloem Westland
Westlandse Maatjes, maatjes project voor mensen met een GGZ achtergrond
- Vrijwilligers vanuit de kerk
Stichting vtv vrijwillige thuishulp
Vitalis maatjes

Respijtzorg thuis door professionals

- Wijkverpleging voor lichamelijke en medische handelingen. Bijvoorbeeld douchen, medicatiegebruik, wondverzorging en steunkousen aan/ uittrekken. Voor inzetten van wijkverpleging, kan de thuiszorgorganisatie direct benaderd worden. Zij stellen zelf de indicatie (zie overzicht met links wijkverpleging)
- Begeleiding aan huis op particuliere basis of naar aanleiding van een indicatie vanuit de Wet Maatschappelijke Ondersteuning. (zie overzicht met links begeleiding)
Palliatieve thuiszorg en Terminuz
Particulieren organisaties die vervangende mantelzorg aanbieden:
Zorgmies 
Home instead


Respijtzorg buitenshuis
- Ontmoetingcentrum voor mensen met dementie. Indicatie vanuit de Wet Maatschappelijke Ondersteuning; Pieter van Foreest of Careyn  
- Dagopvang / dagbehandeling vanuit indicatie Wet Maatschappelijke ondersteuning of Wet Langduringe zorg. Pieter van Foreest of Careyn  
De Vereeniging, ontmoetingsplek voor senioren. Geen indicatie nodig. 
- Activiteiten in een wijkcentrum of (sport)vereniging. Geen indicatie nodig.


Uit logeren
Strandgoed ter Heijde, indicatie vanuit de Wet Maatschappelijke Ondersteuning of Wet Langdurige Zorg. Coordinatoren van strandgoed ondersteunen met de aanvraag van de juiste indicatie.
 

Tafeltje Dekje stopt per 1 jan... 29 okt. 2019    De laatste jaren zien wij een teruglopende vraag naar maalti... Lees verder 
  Meer nieuws