U bevindt zich hier: Dementie | Wereld Alzheimer Dag - activiteiten en theatervoorstelling

Wereld Alzheimer Dag 2019

 
 

Zaterdag 21 september is het Wereld Alzheimer Dag. Een dag om stil te staan bij de impact van dementie. Stil staan door juist te gaan bewegen, want het belang van bewegen staat dit jaar centraal.

Theatervoorstelling
In de Ontmoetingskerk in Naaldwijk bent u zaterdag 21 september van harte welkom bij een prachtige voorstelling op maat. Over het belang van bewegen. Voor ons allemaal, maar specifiek voor mensen met dementie. Een interessante mix van theater, humor, ervaringsoefeningen en diepgang. De voorstelling is van 15.00 tot 17.00 uur, deuren open vanaf 14.00 uur, en wordt gespeeld door theatergroep Ervarea. De voorstelling is gratis toegankelijk. De voorstelling wordt mede mogelijk gemaakt door, Kringloop Wateringen Kwintsheul, Loswal “De Bonnen”, Past Rotarians club Westland en Westland Partners (Notarissen & Advocaten).   

Activiteiten 
In het hele Westland worden vrijdag 20 september en zaterdag 21 september bewegingsactiviteiten georganiseerd waar iedereen aan mee kan doen. Hieronder vindt u een overzicht van de activiteiten per kern:

Wateringen
In Wateringen bent u vrijdag 20 september van harte welkom bij sportvereniging KMD, aan de Heulweg 32a. Van 10.30 tot 12.00 uur kunt u kennismaken met walking voetbal en andere sporten. Blijkt dit toch te intensief, dan kunt u ook bewegen onder begeleiding van een psychomotorisch therapeut. Van 12.00 tot 13.30 uur is er een lunch om ook even na te praten. De activiteiten worden mogelijk gemaakt door het Ouderenfonds en KMD. Voor aanmelden of meer informatie kunt u contact opnemen met Willy Mieremet, casemanager dementie van Careyn, via 06 – 10781592 of w.mieremet@careyn.nl. 

Monster
In Monster organiseert dagopvang De Wael - aan de Waellandweg 8, vrijdag 20 september, in samenwerking met Vitis Welzijn en Careyn, een open huis waarbij iedereen van harte welkom is. Mensen met dementie, naasten en iedereen die geïnteresseerd is. Het thema van Wereld Alzheimer Dag 2019 is Samen Bewegen! Zonder dat u tot iets verplicht bent, kunt u meedoen aan muzikale en bewegingsactiviteiten, praten met lotgenoten en informatie inwinnen over leven met Alzheimer en andere vormen van dementie. Natuurlijk wordt ook voor de inwendige mens gezorgd met een hapje en drankje. U bent tussen 14.00 en 16.00 uur van harte welkom bij dagopvang De Wael aan de Waellandweg 8 in Monster. Wilt u zich aanmelden voor het open huis of heeft u vragen? Neem dan contact op Wies Haaring via 06 – 15473292 of stuur een email naar info@dagopvangdewael.nl. 

Naaldwijk
In Naaldwijk organiseren Pieter van Foreest, Careyn, Mondriaan en Westlandia voetbal, vrijdag 20 september, een leuke dag vol activiteiten speciaal voor de senioren in Naaldwijk en Honselersdijk. De dag bestaat uit allerlei activiteiten die zowel binnen als buiten plaatsvinden. Er is voor ieder wat wils en er zijn geen beperkingen om mee te kunnen doen! De georganiseerde activiteiten die dag zijn onder andere: walking voetbal, jeu de boules en stoelyoga. U bent tussen 10.00 en 13.00 uur van harte welkom bij Westlandia, Sportpark de Hoge Bomen 4 in Naaldwijk. De kosten bedragen €5,-, inclusief koffie/thee en een lunch. Voor aanmelden of meer informatie kunt u contact opnemen met Esther Lighaam, via 0174 – 744800 of E.Lighaam@pietervanforeest.nl. 

De Lier
In De Lier ben u zaterdag 21 september van harte welkom in wijkcentrum ’t Anker, aan de W.J. Baron van Gentplein 31, voor een les TaiChi, een uiterst weldadige methode om in harmonie en balans te komen. We beginnen om 10.00 uur en uiteraard drinken we ook een lekker kopje koffie of thee. 

Maasdijk
Vrijdag 20 september wordt samen met een aantal kinderen van Het Kompas en de Aventurijn, mensen met dementie, mantelzorgers en andere betrokkenen een bewegingsactiviteit georganiseerd in Maasdijk. Waarom bewegen, vraagt u zich misschien af? Omdat bewegen leuk en ontspannend is, daarnaast vertraagt het de achteruitgang bij mensen met dementie. Het kan ook een manier zijn om in contact te komen en contact te behouden met mensen met dementie. Doet u mee? U bent van harte welkom tussen 10.00 en 11.30 uur in wijkcentrum De Prinsenhof aan het Cornelis Houtmanplein 6 in Maasdijk. 


Week van de Ontmoeting in Hoek... 20-sep-2019    Van 1 t/m 8 oktober bent u welkom bij vele ontmoetingsactivi... Lees verder 
  Meer nieuws