Met ruim 1.200 vrijwilligers, betrokken medewerkers en goede contacten met lokale professionele en vrijwilligersorganisaties is Vitis Welzijn dichtbij. Door buurten te activeren en mensen aan te zetten om te participeren, elkaar te ontmoeten en om te zien naar elkaar levert Vitis een concrete bijdrage aan het versterken van de sociale infrastructuur.  

Activiteiten en een theatervoorstelling rondom Wereld Alzheimer Dag 
Zaterdag 21 september is het Wereld Alzheimer Dag. Een dag om stil te staan bij de impact van dementie. Stil staan door juist te gaan bewegen, want het belang van bewegen staat dit jaar centraal. In het hele Westland worden daarom vrijdag 20 september bewegingsactiviteiten georganiseerd waar iedereen aan mee kan doen. Kijk hier voor de activiteiten.

In de Ontmoetingskerk in Naaldwijk bent u zaterdag 21 september van harte welkom bij een prachtige voorstelling op maat. Over het belang van bewegen. Voor ons allemaal, maar specifiek voor mensen met dementie. Een interessante mix van theater, humor, ervaringsoefeningen en diepgang. De voorstelling is van 15.00 tot 17.00 uur, deuren open vanaf 14.00 uur, en wordt gespeeld door theatergroep Ervarea. De voorstelling is gratis toegankelijk en wordt mede mogelijk gemaakt door, Kringloop Wateringen Kwintsheul, Loswal “De Bonnen”, Past Rotarians club Westland en Westland Partners (Notarissen & Advocaten).   

Informatieve bijeenkomsten 'omgaan met dementie'
Komt u ook wel eens verwarde mensen tegen in een winkel of op straat? Of veroorzaakt een klant een file bij de kassa doordat zij geen geld bij zich heeft en niet weet hoe om te gaan met de betaalpas? Krijgt u wel eens mensen aan de balie of aan de telefoon die erg onzeker en verward overkomen? In al deze situaties kan het heel goed gaan om iemand met dementie. Op de juiste manier met hen omgaan, vraagt nét een andere aanpak die onrust en zelfs agressie kan voorkomen. Wat doet dementie met mensen en hoe kunt u het beste omgaan met iemand met dementie? Op deze vragen geven wij graag antwoord om zo een veilige leefomgeving te bieden aan mensen met dementie in Westland. Ga naar een van de informatieve bijeenkomsten in Westland. 

Samen sterk

Welke vraag u ook heeft of waar u ook tegenaan loopt: wij kijken samen met u hoe wij u zo goed mogelijk kunnen ondersteunen. Hiervoor is het belangrijk dat wij als verschillende organisaties goed met elkaar samenwerken. Het moet voor u immers niet uitmaken waar u om hulp vraagt, als u maar geholpen bent en weer verder kunt. Hoewel we er nog niet zijn en er nog genoeg te verbeteren valt, stellen wij als organisaties uw vraag centraal en streven wij samen met u naar een antwoord op uw vragen. Bekijk hier het filmpje en dan maken wij ons Samen Sterk voor u! Vitis Welzijn, Sociaal Kern Team, Patijnenburg en de gemeente WestlandWeek van de Ontmoeting in Hoek... 20-sep-2019    Van 1 t/m 8 oktober bent u welkom bij vele ontmoetingsactivi... Lees verder 
  Meer nieuws